08-12-07

 

Het internationaal clubvoetbal wordt gekenmerkt door vaste rituelen. Zo is het een diepgewortelde traditie dat het bestuur van de thuisclub de collega’s van de bezoekende tegenstander op een officieel diner vergast voor de wedstrijd. Het gezellig samenzijn wordt steevast ingeleid door een welkomsttoespraak van de Voorzitter van de thuisclub, die vervolgens beantwoord wordt met een dankwoord van de bezoekende Voorzitter.

Op donderdag 6 december 2007 ontvangt RSC Anderlecht het Londense Tottenham Hotspur FC.  Hieronder leest u de in Nederlands vertaalde speech van Voorzitter Roger Vanden Stock. Of hij hem gebruikt heeft, is niet geweten.

“Geachte Voorzitter,

Beste bestuursleden,Dames en heren, Het is een enorme eer voor Royal Sporting Club Anderlecht en alle supporters om het bestuur, de spelers en de fans van Tottenham Hotspur FC in Brussel te mogen ontvangen.  Welkom in de hoofdstad van Europa.Ik hoop dat u een prettig verblijf in onze geliefde stad mag beleven. Tottenham Hotspur is de meest continentale club van Engeland. De club draagt de edele kunstvorm van “the passing game” uit, technisch, aanvallend en attractief voetbal. Wat wij hier graag “Champagne voetbal” noemen.   Géén wonder dat Spurs de eerste Engelse club was die een Europabeker won in 1963. U versloeg glansrijk Atletico Madrid (5-1) in de finale van de Europabeker voor bekerwinnaars.Géén wonder dat u, als eerste engelse profclub, een buitenlander aantrok. Max Seeburg in 1907. Een blijk van intelligentie en drang naar vernieuwing. Géén wonder dat charismatische, briljante kampioenen als Danny Blanchflower, Ray Clemence, Glenn Hoddle, wereldkampioenen Martin Peters (UK), Osvaldo Ardiles en Ricardo Villa (Argentina) voor de club voetbalden. Ook de onvergetelijke Paul Gascoigne en de huidige BBC ster Gary Lineker hebben met succes de prachtige blauwwitte uitrusting gedragen. Royal Sporting Anderlecht vertoont veel gelijkkenissen met Totteham Hotspur FC. Beide zijn hoofdstedelijk en bijgevolg ambitieus. Onze huisstijl en ziel zijn nagenoeg identiek. We proberen technisch, mooi en aanvallend voetbal te brengen.we wonnen beide de eerste Europa Cup voor ons land en genieten de status van gerenomeerde voetbalinstelling in Engeland, België en Europa. Ik herinner u daarom graag aan onze eerste gewonnen finale tegen uw  stadsgenoten en rivalen, West Ham United in 1976.We ondergaan allebei wat onvoorziene uitdagingen dit seizoen. Daarom is de huidige UEFA Cup-campagne een belangrijke mijlpaal voor zowel Tottenham als Anderlecht. We kwamen elkaar in 1984 al tegen. De spannende UEFA Cup finale werd nipt door Tottenham Hotspur gewonnen. Een thriller beslecht door strafschoppen. De misser van RSCA grootheid Arnor Gudjonson staat gekerfd in ons geheugen. Het is hem natuurlijk vergeven maar ik hoop dat we dit vanavond stijlvol kunnen rechtzetten.    Graag besluit ik met de wijze woorden van Spurs legende Bill Nicholson:“het heeft géén zin om alléén te winnen, maar we moeten ook goed winnen” (“It’s no use just winning, we’ve got to win well”) Ik dank u voor de aandacht en wens u veel geluk vanavond.” 

21:28 Gepost door David Steegen in voetbal | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tottenham |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.