19-07-07

De vibrator van Olliver K. en Michael B

De profclubs trainen weer. De eerste kleine voetbalverademing. Binnenkort verschijnen de officiële elftalfoto’s. Enkele dagen geleden ving ik een glimps op van het nieuwe shirt van Club Brugge. Club heeft een nieuwe kledingsponsor. Blauwzwart wordt weer géén kampioen. Het shirt is te lelijk. 

Ondertussen wordt er hard getraind en somtijds zelfs wat gevoetbald tegen onbeduidende provincieclubjes.  FC Brussels speelde al eens gelijk (3-3) op Ternat. Moeilijke verplaatsing, veel testspelers. Het stelt nog niets voor, de voorbereiding is nog lang. Ik blijf op zoek naar echt voebalnieuws. Tijdens het meestal frustrerend dagelijks ritueel, botste ik op een opmerkelijk bericht over de ex-trainer van Union St Gilloise, Joe Tshupula. Hij is onlangs vrijgesproken van verkrachting. De rechter gaf hem, bij gebrek aan bewijzen, het voordeel van de twijfel, twee zelfmoordpogingen van de aanklaagster ten spijt.

Voetbal en Gerecht onderhouden een innige band. Meestal wordt rechtspraak ingeroepen bij banale geschillen als geld en scheidingen, toch leidt het barokke universum der voetbalgoden bijwijlen tot erg originele geschillen. Zo werd de rebelse Braziliaanse woelwater Romario enkele jaren jaren geleden veroordeeld tot het betalen van een forse schadevergoeding aan het nationale trainersduo Mario Zagallo en Zico. Beide zijn iconen, untouchables. Ze hadden het aangedurfd om Romario uit de Seleçao te verwijderen voor het Wereldkampioenschap ‘98 in Frankrijk. De eergevoelige Romario zinde op blinde wraak. Hij liet de WC-deuren van zijn “Café Do Gol Sports” beschilderen met twee veelzeggende cartoons. De ene stelde een schijtende Zagallo voor en de andere een naakte Zico, toiletpapier in de hand. De deuren werden in beslag genomen.

Ernstiger zijn de akelige afluisterpraktijken van het bestuur van FC Internazionale Milano en sponsor Telecom Italia. Onlangs gaf Inter Voorzitter, multimiljardair en olie tycoon Massimo Moratti, toe dat hij in de periode 1999-2005 niet alléén de telefoon van steraanvaller Christian Vieri had laten afluisteren maar hem ook regelmatig had laten volgen. “Spooks” in Lombardije. Christian Vieri spande een rechtszaak in en eiste 14 miljoen euro morele schadevergoeding. Of hij ze gekregen heeft, weet ik niet. Het gerecht is traag op het schiereiland.

Olliver Kahn en Michael Ballack, Germaanse voetbalsterren, Teutonen die even sympatiek zijn als ze eruit zien, daagden de erotische winkels “Beate Uhse” voor het gerecht. Naar aanleiding van het WK in Duistland vorige zomer, bracht het bedrijf twee vibrators van 17 cm op de markt. De welluiddende modellen “Ollie K.” en “Michael B.” verkochten als zoete broodjes. Het succes was van korte duur. De op hun pik getrapte sterren konden zo veel eer niet smaken. De tuigen werden uit de handel gehaald en ze kregen 50.000 euro schadevergoeding. 17 Cm zou vele mannen met trots vervullen.

Duisters en humor, het komt nooit goed.

Ik snak naar voetbal. Nog vijf weken.

      

22:19 Gepost door David Steegen in voetbal | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vibrator |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.