09-06-07

VERKIEZINGEN

Morgen stemmen. Ik heb er zin in. Altijd spannned. Ik volg zoveel mogelijk debatten. Nog nooit zo veel media aan politiek gewijd. Te veel. Iedereen zegt hetzelfde, steeds weer. Journalisten worden vedetten. De lijn tussen objectieve registratie en opiniering is bijna helemaal verdwenen. We weten nu zelf op wie topjournalisten Mia Doornaert, Peter Vandermeersch en BV’s als An Van Elsen stemmen. Relevant? Ik denk het niet. Soit, Sign of the times

Morgenvroeg in de lange rij staan en je afvragen op wie het schuifelend oud vrouwtje voor mij zal stemmen. Of die jongen die ik regelmatig in het park kruis tijdens het joggen. Zou die mooie blondine wat verderop MR of  PS stemmen? Ik woon in Brussel. Negen op de tien stemt franstalig. Daar, de buren. Ik twijfel. Zij stemt blauw of rood, hij oranje of blauw. Morgen ben ik naar goede gewoonte nerveus wanneer ik mijn identiteitskaart aanreik. In het hokje heb ik altijd zin om kattekwaad uit te steken. De Belgische reflex. Hopelijk vergis ik mij niet. Ik hoop dat ik een paar mensen niet vergeet te belonen met mijn stem. Wie weet maakt “mijn” stem het verschil. De kans is miniem. Je gedurende twintig seconden God wanen. Dat is democratie.

 

We hebben het nog nooit zo goed gehad. Dat mag beloond worden.

Wat de uitslag ook weze. Ik word gevierd. Vaderdag! Mijn dochters popelen om mij te behagen. Ik popel ook.

Stemmen, met lieve vrouw en kinderen in de “Syphon” in Damme lunchen, dan golfinitiatie om de dag met de verkiezingsshow in Brussel af te sluiten. Zal mijn stem het verschil gemaakt hebben?

Het wordt een heerlijke dag.

22:12 Gepost door David Steegen in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verkiezingen 07 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.