22-05-07

I AMSTERDAM

I Amsterdam.

Géén wonder dat Grote Geesten als Spinoza en Descartes er hun gedachten op papier gezet hebben. Ik ben verliefd op Amsterdam en haar inwoners. Het is de stad  der geniale dichters Bredero, PC Hooft en Vondel. De democratie in Nederland is ontstaan aan de oevers van de Amstel. Ook veel ellende gekend, Anne Frank en de hongerwinter. Amsterdam is compact en leefbaar. Veelzijdige, pluralistische stad. Een assertieve kunststad. De stad van AJAX.

Ik ken er fijne mensen. Ondernemers met een groot hart en veel goede smaak.

Charles en Nicoline.

Mag ik langs deze weg hun toprestaurant aanraden? Restaurant Dauphine aan het Prins Berhnard plein, in de schaduw van het Amstelstation. www.dauphine.nl. Dauphine is prachtig ingericht in een voormalige Renault garage (Renault Dauphine). De vorm is wonderlijk, de inhoud nog meer. Heerlijke wijnkaart en nog beter eten. Al ooit een van een “Colonel” gehoord, laat staan geproefd? Het is op maat gemaakt van de heerlijk ondeugende Nicoline. Sterk, frivool en flamboyant.

We verkeerden in fantastich gezelschap. Dan smaakt alles beter.

Ik ken nog iemand in Amsterdam. Fulco. Voetbalbeest met een hart. Hij verzamelt elk jaar de Europese voetbaltop in spe. Zijn “torneo del futuro” is waarschijnlijk het beste jeugdtoernooi van Europa. De tienjarigen van o.m. Ajax, PSV, Internazionale Milan, Barcelona, Sparta, KRC Genk, FC Barcelona, Shalke 04, Bayer Leverkusen en zijn eigen SV Rap streden met elkaar op twee prachtige velden. Oogstrelend, onbevangen en onbezoedeld voetbal. Hoogst professionele orgnisatie, onwaarschijnlijk spelniveau en Henk Spaan (Voetbal ’80, Spaan en Vermeegen...) maakten het weekend voor ons – vrouw en kinderen waren erbij – onvergetelijk. De linksback van Inter – toch wel een beetje mijn club – werd verkozen tot beste speler van het toernooi. (www.torneodelfuturo.com)

Bedankt Denise, Ralph en Fulco, Charles en Nicoline. Goede mensen in een fijne stad.

I Amsterdam.   

21:47 Gepost door David Steegen in Liefde | Permalink | Commentaren (1) | Tags: amsterdam |  Facebook |

Commentaren

David, zijn er eigenlijk plaatsen op deze aardbol waar jij je niet lekker voelt? Wat ben jij toch een wereldburger die weet wat genieten is...

x

Gepost door: Pascale Maes | 24-05-07

De commentaren zijn gesloten.