11-09-06

Frituur Piramide, Adeline, mijn familie en het debuut van C.TEVEZ

Kent u Moeskroen? Een wat ingeslapen grensstadje in Henegouwen, aanleunend tegen het wereldse Kortrijk. Moeskroen is niet rijk, noch arm. Ik ben er zaterdag naartoe gereden om het plaatselijke Excelsior te zien voetballen tegen RSC Anderlecht. Veel valt er niet te vertellen. Anderlecht beter, l'Excel moedig, in de laatste minuut 1-1 na een overbodige fout van Juhasz in de laatste minuut. Moeskroen bleef het langst wakker en sleepte een puntje uit de brand.

 

Na de match ben ik de persconferentie gaan beluisteren (en bekijken). De eerlijkheid van Frankie Vercauteren - trainer van paarswit - was eerlijk en dus profesioneel. Even later trok ik samen met goede vriend Danny O. en naar het voorbeeld van Gui Polspoel naar de beste frituur van het land: Frituur Piramide. De kwaliteit van een frituur meet men eerst aan de quantiteit. Daarna pas aan de kwaliteit - ja, ze vervangen hun vet elke dag - Frituur Piramide aan het station van Moeskroen is de beste van het land. Dank je Gui! De uitbater rijdt met de camion en wist ons te vertellen dat een Champions League wedstrijd op Lille (tegenstander van RSCA) maar 11 euro kost (op Anderlecht: 57 euro voor de duurste plaatsen). Anderlecht heeft dan ook drie europacups gewonnen, zeker?

 

Na het niet bepaald lichte avondmaal vloog ik naar de kust, naar mijn stilaan vaste geliefde Oostende om er vrouw, zuster, mijn twee kinderen, Anna en Julia en mijn neefjes Luca en Mattia te vervoegen bij "Adeline" (Pleintje aan de vistrap), het andere beste restaurant van Oostende, de enige echte koningin der badsteden. Naast "het Kombuis", raad ik u graag "Adeline" aan, geniaal in al haar eenvoud...We hebben er heerlijk de avond afgesloten.

'S ochtends straalde Oostende. We trokken met alle kinderen en de moeders naar het strand, in de schaduw van een immer indrukwekkend casino. Ik weet niet hoe het komt maar ik voel me het best in de nabijheid van monumenten en instellingen. Zekerheden...

 

Slapen, ravotten met de kids en een "Rollerblade tocht" naar Middelkerke. Nu ja, rollerbladen, ik leek eerder op een Malinees die voor de eerste keer gaat schaatsen. Ik ben maar drie keer uitgelachen. Een goed gemiddelde op de ongeveer tienduizend dagjestoeristen die ik op dat uur en twintig minuten gekruist heb. Oefening baart kunst wordt gezegd...Ik heb nog een lange weg te gaan.

 

Omstreeks 21u00 terug naar Brussel getrokken en na twee uur ergerlijke file eindelijk thuis. De slaapdronken kinderen naar bed en net op tijd om van Match Of The Day 2 te genieten. Het was briljant! Heb het debuut van Carlos Tevez in Upton Parc (West Ham) mogen aanschouwen. Ik had zin om de hele wijk wakker te maken. Om  burenruzies te vermijden heb ik een mailtje gestuurd naar gelijkgestemde Stefan H. in Londen.

 

Raad eens, hij keek ook "toevallig".

 

Wat een top weekend: frituur Piramide in Moeskroen, Adelintje en gezinsgeluk in Oostende om te eindigen met volstrekte kunst: Voetbaltango in Londen met Carlos Tevez, de kruising van Maradona en Faas Wilkes...

 

17:59 Gepost door David Steegen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.