22-08-06

Oostende

Mijn lieve vrouw en ik hebben, de midlife in het zicht en onze ongebreidelde liefde voor het nageslacht (twee dochters) voortdurend in het hart en in gedachte, een appartementje aan de kust gekocht. Als rustpunt en belegging. Nu, ik haatte de kust. Ik ben een Brusselaar die erg verknocht is aan zijn (hoofd)stad. Ik houd ook van de Belgische chaos, de tegenstellingen en heb een natuurlijke afkeer van uniformiteit, tenzij het om voetbal gaat waar en herkenbarheid in stijl en (club)kleuren nogal essentieel zijn om de stammen te onderscheiden.

 

De Vlaamse kust heeft voor mij altijd synoniem gestaan voor eenzijdigheid. U bent vertrouwd met de clichés: in Knokke de parvenu's, in Oostduinkerke senioren en kinderen en in St Idesbald de (pseudo)kunstkenners...Vergeef me zoveel overdrijving (latijnse roots). De kust is nooit echt mijn ding geweest.

 

De voorbije weken ging ik echter, uit liefde voor mijn gezin, naar Oostende om te acclimatiseren aan de omgeving, om het intense geluk van de dochters (8 en 6 jaar) te beleven en Hilde, mijn echtgenote, haar stralende gelukzaligheid tot mij te nemen.

Wanneer mijn drie meisjes content zijn, ben ik het ook. 

 

Welnu, sta mij toe om even hulde te brengen aan Oostende en mijn voormalige bekrompenheid vaarwel te zeggen. De hoofdstad van de kust is een heerlijk stad, helemaal op mijn maat gemaakt. Het is alsof ik in de gezelligste wijk van "mijn" stad, Brussel, vertoef met daarachter de zee. Ik doe alles te voet - ik heb zelfs een caddy gekocht om boodschappen te doen -, ik fiets er vele tientallen kilometers om mijn stresshoofd te ledigen en ik ga elke avond moe en ontspannen slapen. Ook onze Oostendse vrienden, Pascale en Trui, zijn waardige vertegenwoordigers van hun stad. Hartelijk en hulpvaardig leiden ze ons rond in Arno's geboortestad.

Het allermooiste aan Oostende is dè tegenstelling. Armoede, rijkdom, boergondisch genieten en een eigen, typische volksaard zijn de algemene delers van de enige echte stad van de kust...

 

Ik zal nooit definitief verhuizen maar Oostende heeft al een grote vernieuwing in mijn leven geintroduceerd: ze helpt me te ontspannen, een eigenschap die ik nooit aan de kust heb toegemeten...

 

Grazie Oostende

18:05 Gepost door David Steegen in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

ewel... als ik dit "reclame stukje" over mijn stad lees... ben ik nog fierder... en op zijn Oostends gezegd... welkom "aangespoelde medemens"... hoop dat jullie altijd een reuze tijd hebben bij jullie verblijf in de Koningin der badsteden...

Gepost door: pol de postman | 22-08-06

Succes met je nieuwe blog!!! Ik ben ook pas begonnen met bloggen.
Ik ben niet zo'n zee-liefhebber, ik ben liever in de bergen.
Groetjes.

Gepost door: Jolien | 22-08-06

:-) Hartelijk welkom in blogland en laat ons
Oostende maar eens goed kennen.
Groetjes

Gepost door: Etienne | 22-08-06

Was maar beter gebleven waar je vandaan komt, Wij hebben hier al arrogante brusselaars genoeg die hier het hoge woord willen voeren.

Gepost door: visser | 20-03-07

De commentaren zijn gesloten.